Zuid-Frankrijk: Provence en Languedoc/Roussillon

Op de eerste maandag van het nieuwe jaar begon ook de VinologenOpleiding weer. In de ochtenduren de proefsessie onder leiding van Robert Handjes. Acht wijnen te proeven op de manier die ook op het examen wordt gehanteerd. Boeiend! Ook was er vooruitgang te bespeuren in de opgedane kennis. Veel mensen zaten toch aan de goede kant van de score bij het juist aangeven welke wijn in welk glas zat. Wel eens gehoord van Robola?

Ook bleek dat een gegronde kennis van de theorie je goed kan helpen bij de maken van de juiste keuzes bij het proeven.

In de middaguren was er een heerlijke sessie met de Commercieel Directeur van Verbunt,  Peter van Houtert, mbt de Provence en de Languedoc. Deze regio's bergen een zeer grote rijkdom en variatie aan wijnen in zich en zijn ook inmiddels goed voorbereid op de toekomst. De Provence is uiteraard beroemd om zijn prachtige rosé. Zie hier een prachtvoorbeeld. 

De Languedoc is zeer gevarieerd en kan in veel subregio's onderverdeeld worden. De wijnwetgeving is er ook zeer in beweging. Let nu en in de toekomst op de wijnen uit deze streek; ze kunnen de competitie met de nieuwe wereld prima aan en tonen ook nog het nodige terroir. We hebben uit het zuiden van Frankrijk prachtige wijnen geproefd. De rode wijnen staan bekend om hun 'Garrigue'. Klik hier voor de uitleg en een goed voorbeeld.

Het was weer een buitengewoon leerzame dag. En wat ook even moet worden gezegd: Iedere lesdag staat onder de zeer kundige en charmante leiding van Klazien Vermeer. Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Webshop gemaakt met EasyWebshop